• tečaj učenja nemščine

Tečaj nemščine

Nemščina spada med zahodno germanske jezike in še med največje svetovne jezike. Nemško govori kar 140 milijonov ljudi. Poleg angleščine je še nemščina najbolj razširjen jezik v Evropski uniji, saj jo kot materni jezik govori kar četrtina prebivalstva. Učenje nemščine je še kako živo tudi izven meja Evrope, predvsem v Združenih državah Amerike in na Japonskem. Deli se na dve narečni skupini:

 • Nizka (brez germanskih soglasnikov)
 • Visoka (obdržala germanske soglasnike)

ZGODOVINA NEMŠČINE

Nemščino so sprva, okoli leta 1000, govorili na področju današnje Francije, potem se je začelo učenje nemščine in jezik vedno bolj širiti proti severu. Za širjenje nemščine je najbolj zaslužna nemška vzhodna kolonizacija. Skozi stoletja se je nemški jezik vedno bolj širil in najbolj razširjeno jezikovno področje je imel ob začetku dvajsetega stoletja. Hkrati je učenje nemščine proti koncu tega stoletja doživelo tudi spremembo, saj se je v jezik postopoma uvedel nov pravopis.

MEDNARODNI IZPITI IZ NEMŠČINE / JAVNO VELJAVNI CERTIFIKATI

ucenje nemscine mednarodni izpit

Čeprav nemščina ni tako razširjen jezik kot angleščina, določene inštitucije in države pričakujejo specifičen nivo znanja nemščine - v primerih nove zaposlitve, študija ali preselitve v tujo državo.

Pri jezikovni šoli Belitz imamo na voljo učenje nemščine oz. tečaj nemščine za priprave na naslednje izpite in certifikate:

 • Start Deutsch 2
 • Fit in Deutsch 1
 • Fit in Deutsch 2
 • Zertifikat Deutsch für Jugendliche
 • Zertifikat Deutsch
 • Zertifikat Deutsch für den Beruf
 • Goethe-Zertifikat B2
 • Goethe-Zertifikat C1
 • Prüfung Wirtschaftsdeutsch
 • Zentrale Oberstufenprüfung
 • TestDaF

PROGRAMI UČENJA NEMŠČINE PRI BERLITZU

skupinski program učenja nemščine

Pri jezikovnem inštitutu Berlitz se lahko učite nemščine z različnimi programi - individualni tečaji, skupinski tečaji, online izobraževanje oz. učenje nemščine preko spleta, programi učenja nemščine za podjetja, nemške jezikovne delavnice itd.

Individualni program nemščine - za vse, ki se vam zdi pomembno, da se učenje nemščine oz. sam program popolnoma prilagodi vašim specifičnim potrebam in željam.

Oblike individualnih programov učenja nemščine:

Total Immersion®
Individualen program Premium
Individualen program Express in Classic

Skupinski program učenja nemščine - za tiste, ki se vam zdi učenje nemščine v skupini bolj ustrezno, napredek pa je hiter in konstanten.

Oblike skupinskih programov poučevanja nemščine:

Skupina 4-6 udeležencev


Programi učenja nemškega jezika za podjetja - v poslovnem svetu je nemščina zelo pomembna, zato ima izredni pomen za sam uspeh podjetja. Jezikovna šola Berlitz nudi učenje nemščine za vse sektorje poslovanja.

Oblike skupinskih programov učenja nemškega jezika:

Skupine za podjetja - Premium
Skupine za podjetja - Express in Classic
Berlitz Workshops

skupinski program učenja nemščine

Online izobraževanjeza vse, ki se želite udeležiti tečaja nemščine in se jezika naučiti, a ste časovno oz. prostorsko omejeni.

Berlitz Virtual Classroom - učenje nemščine za vse, ki si želite prilagodljivo interaktivno učenje, hkrati pa želite še osebni stik z učiteljem.

Program je dostopen v treh različicah:

BVC Individualen pouk
BVC Trening za podjetja
BVC Učenje v skupini


Učenje nemščine v tujini - zakaj ne bi izkusili učenja nemškega jezika v pristnem okolju, kjer nemščina velja za materni jezik, hkrati pa spoznavate tujo državo in kulturo. Sam tečaj nemščine je popolnoma prilagojen vašim željam.

Programi za otroke in jezikovne počitnice - za tečaj nemščine ni nikoli prezgodaj, zato imamo za učenje nemščine pri Berlitzu prav posebne programe za otroke. Učenje poteka skozi igro in na zanimiv način, tako da gre še za zabavo. Ure učenja nemščine so zelo zanimive, privlačne in izključno v nemškem jeziku.

Informacije po telefonu

Pokličite nas na telefonsko številko

+386 80 23 36

Dosegljivi smo v delovnem času:

Ponedeljek - petek: 8.00 do 19.00
Sobota: 9.00 do 12.00

Berlitzeva jezikovna šola

Jezikovna šola Celje

Vrunčeva ulica 13

3000 Celje

Telefon: +386 1 433 13 25

Kontakt

Jezikovna šola Kranj

Župančičeva ulica 22

4000 Kranj

Telefon: +386 1 433 13 25

Kontakt

Jezikovna šola Ljubljana

Gosposvetska 2

1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 433 13 25

Kontakt

Jezikovna šola Maribor

Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6

2000 Maribor

Telefon: +386 2 229 4 229

Kontakt

Jezikovna šola Novo Mesto

Ulica talcev 3A

8000 Novo Mesto

Telefon: +386 1 433 13 25

Kontakt