• tečaj angleščine

Tečaj angleščine

Angleščina je svetovni jezik, ki ga morate obvladati

Angleški jezik velja za mednarodni jezik, ki je prisoten povsod po svetu. Angleščino ne samo, da jo je priporočljivo dobro znati, vedno bolj postaja samoumevno, da je tečaje angleščine potreben obnavljati in nadgrajevati svoje znanje. Kjerkoli na svetu se nahajate, najdete napise v angleščini ali ljudi, ki znajo govoriti angleško.

Preverite kakšno učenje angleščine in katere vse jezikovne tečaje angleščine vam ponujajo jezikovne šole Berlitz.

PROGRAMI UČENJA ANGLEŠČINE PRI BERLITZU

Pri Berlitzu se lahko angleško naučite skozi različne programe - individualni tečaji, skupinski tečaji, online izobraževanje oz. učenje angleščine, programi učenja angleščine za otroke, jezikovne počitnice, programi učenja angleščine za podjetja, angleške jezikovne delavnice itd.

Individualen program - tečaj angleščine za vse, ki se vam zdi pomembno, da se program učenja angleščine popolnoma prilagodi vašim željam. Naučite se angleščine na za vas najboljši način.

Oblike individualnih tečajev:

skupinski tecaj anglescine

Skupinski program - za tiste, ki se vam zdi učenje angleščine v skupini bolj ustrezno, napredek pa je hiter in konstanten.

Oblike skupinskih programov:

 

Programi za podjetja - angleščina je v poslovnem svetu ključnega pomena, zato učenje angleščine oz. dobro poznavanje angleškega jezika ima izredni pomen za sam uspeh podjetja. Berlitz vam ponuja učenje angleškega jezika za vse sektorje poslovanja.

Oblike programov tečajev angleščine za podjetja:

Online izobraževanje oz. poučevanje angleščine prek spleta - za vse, ki se želijo učiti, pa so omejeni s časovno ali prostorsko stisko.


Berlitz Virtual Classroom - tečaj angleščine za vse, ki si želite prilagodljiv, interaktivni tečaj angleškega jezika in osebni stik z učiteljem angleščine.


Program je dostopen v treh različicah:

tečaj angleščine

Učenje v tujini - zakaj ne bi izkusili učenje angleščine v pristnem okolju nekje, kjer angleščina velja za materni jezik, hkrati pa spoznavate tujo državo in kulturo. Učenje angleškega jezika je popolnoma prilagojeno vašim željam.

Programi za otroke - z učenjem angleščine ni nikoli prezgodaj, zato imamo pri Berlitzu prav posebne programe za otroke. Tečaj angleščine poteka skozi igro in na zanimiv način, tako da gre hkrati za zabavo. Učne ure angleščine so zanimive, privlačne in izključno v angleškem jeziku.

Izbirate lahko med programi, ki potekajo v našem centru ali se odločite za naše jezikovne počitnice, ki jih vaš otrok nikoli ne bo pozabil. Na tečaju angleščine bo vaš otrok spoznaval nove prijatelje in se učil angleščino skozi športne in družabne aktivnosti. Osvajal bo jezikovna znanja učinkovito in hitro, skozi igro in zabavo.

POSLOVNA ANGLEŠČINA

učenje angleščine

Tečaj poslovne angleščine je izjemnega pomena, saj je zelo uporabna in koristna na različnih področjih. Predstavlja jezik, ki nudi različne priložnosti za uspeh in delovanje na področjih, kjer želimo uspeti. Samega učenja se lahko lotimo na različne načine in osnove lahko prav hitro osvojimo, saj so dokaj enostavne. Samo nadaljne učenje je pa povsem odvisno od potreb in želja, ki jih imate.

Gre prepletanje splošne s poslovnimi izrazi, ki jih potrebujete za poslovne stvari - pogovor s poslovnimi partnerji, sodelavci, strankami, sodelovanje na sestankih, na različnih konferencah itd. Tako rekoč je učenje angleščine in dobro znanje v poslovnem svetu nujno.
Naši tečaji angleščine so tako oblikovani, da nudijo izpolnitev postavljenega cilja. Gre za nadgradnjo že obstoječega znanja, ki je specializirano prav na poslovno področje. Ponujamo vam različne tematike, ki so potrebne za sproščeno in samozavestno komuniciranje. Pri Berlitzu se lahko učite v smeri splošnih poslovnih tem ali bolj specializiranih področjih kot so priprave na sestanke, konference in predstavitve, pisanje elektronske pošte in samo poslovno pisanje.

Tečaj angleščine, učenje angleščine - programi:

Individualen pouk
Izobraževanje v skupini
Izobraževanje na sedežu podjetja
Online učenje

MEDNARODNI IZPITI IZ ANGLEŠČINE / JAVNO VELJAVNI CERTIFIKATI

Mednarodno priznani izpiti iz angleškega jezika in pridobitev certifikatov odpirajo večje možnosti za šolanje, zaposlitev ali samo bivanje v določeni državi. Povpraševanje po mednarodno uveljavljenih izpitih je vedno večje, saj jih od posameznikov vedno več držav ali inštitucij pričakuje. Pridobite si svoje mednarodno priznano potrdilo o znanju angleščine!

Ponekod so izpiti iz znanja angleščine zahtevani s strani države gostiteljice (predvsem če gre za selitev v državo), ponekod pa samo priporočljivi. Opravljeni izpiti iz angleščine izkazujejo vaše znanje, saj pridobitev določenega certifikata izkazuje nivo vašega predznanja.

Angleščina: priprava na certifikate - splošni nivo znanja:

SPLOŠNO O ANGLEŠČINI

Angleščina prvotno izvira iz Anglije in spada pod zahodnogermanske jezike. Razvila se je iz starega jezika oziroma drugače poimenovane anglosaščine, ki so jo govorili na področju današnje Anglije in Škotske, v obdobju med 5. in 12. stoletjem. Danes angleški jezik velja za enega najbolj razširjenih jezikov na svetu, saj predstavlja materni jezik več kot 400 milijonom ljud, učenje angleščine je torej zelo razširjeno. Poleg tega je tudi zelo razširjena med preostalimi ljudmi, saj angleščina v svetu velja za najbolj razširjen drugi jezik - številke segajo do milijarde svetovnega prebivalstva.

Poleg tega ima izreden pomen tudi v svetu računalništva, saj je s svojo razširjenostjo postala prvi jezik računalnikov.
Svojo uporabnost in prisotnost kaže v različnih državah, kjer ne velja za uradni jezik, vendar je najbolj uporabljen. Podobno je tudi v Evropski Uniji, kjer vsi uradni jeziki držav članic veljajo za enakopravne, so nekateri dokumenti in zapisi dosegljivi samo v angleškem jeziku, učenje angleščine je splošno razširjeno. Hkrati velja tudi za jezik, ki se razvija z vsrkavanjem svetovnih kultur.

ZGODOVINA ANGLEŠKEGA JEZIKA

zgodovina angleskega jezika

Velja za zahodnogermanski jezik, ki se je razvil iz stare angleščine. Za sam razvoj so različni narodi v preteklih stoletjih, saj so s svojimi selitvami, prepletanjem kultur, jezikovnih vzorcev in asimilacijo močno vplivali na sam razvoj in kako učenje angleščine poteka. V obdobju razvoja je bila zelo podobna stari nordijščini, korenite spremembe pa je povzročil francoski jezik, ki je s svojim vplivom zelo močno pomagal oblikovati današnjo podobo.

Skozi leta je svoj razvoj, iz področja današnje Anglije, širila po celem svetu. Kot že omenjeno velja za enega najbolj razširjenih in uveljavljenih jezikov na svetu. Čeprav je od samega nastanka  minilo že precej časa, je še vedno zelo aktivni jezik, ki se s svojo širitvijo in prisotnostjo v različnih kulturah, še vedno razvija. Svoj položaj vodilnosti kaže predvsem v tem, da velja učenje angleščine oz. angleščine za prvi jezik v več kot 103 državah sveta - najbolj poznane so Združene države Amerike, Velika Britanija in Avstralija. Vsaka država jo je vpeljala v svojo kulturo, jo preoblikovala in prilagodila svojim potrebam, vendar kot osnovni jezik, je ostala enaka.

UPORABNOST ANGLEŠČINE

Vsak jezik je uporaben, vendar kot najbolj razširjen svetovni jezik velja tudi za najbolj uporabnega. Kamorkoli greste se srečujete z njo in hkrati se tudi predstavlja kot edini način sodobne komunikacije.
Obstaja veliko držav, kjer velja za prvi jezik in je učenje angleščine zato na prvem mestu, medtem ko so tudi države, kjer poleg prvega jezika velja za enega od glavnih. Sam po sebi ne predstavlja več samo kulture »domorodnih« držav, ampak vedno bolj je vpletena tudi v kulturo preostalih. S svojim vplivom se širi na vsa področja družbe.
Z njo se vsakodnevno srečujemo na vseh področjih, od splošno pogovornih situacij do specializacij na različnih podoročjih. Več kot polovica besed, ki se jih uporablja v angleščini izhaja iz latinščine in na enak način se tudi počasi širi v druge jezike in vpliva na njihov nadaljni razvoj. Tudi s pedagoškega vidika gledano, je najbolj iskan jezik za učenje, saj je njeno znanje že skoraj nujno potrebno v vsakodnevnem življenju. Danes velja za sporazumevalni jezik.

Glede na to, da je angleščina svetovno razširjena, poznamo več različnih tipov:

  • Britanska (V. Britanija, Antigva, Saint Kitts in Nevis, Trinidad in Tobago)
  • Ameriška (Združene države Amerike)
  • Avstralska  (Avstralija)
  • Novozelandska (Nova Zelandija)
  • Karibska (Bahami in Barbados)
  • Jamajška (Bermuda, Gibraltar, Gvajana, Jamajka)

Informacije po telefonu

Pokličite nas na telefonsko številko

+386 80 23 36

Dosegljivi smo v delovnem času:

Ponedeljek - petek: 8.00 do 19.00
Sobota: 9.00 do 12.00

Berlitzeva jezikovna šola

Jezikovna šola Celje

Vrunčeva ulica 13

3000 Celje

Telefon: +386 1 433 13 25

Kontakt

Jezikovna šola Kranj

Župančičeva ulica 22

4000 Kranj

Telefon: +386 1 433 13 25

Kontakt

Jezikovna šola Ljubljana

Gosposvetska 2

1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 433 13 25

Kontakt

Jezikovna šola Maribor

Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6

2000 Maribor

Telefon: +386 2 229 4 229

Kontakt

Jezikovna šola Novo Mesto

Ulica talcev 3A

8000 Novo Mesto

Telefon: +386 1 433 13 25

Kontakt