Prihodnost učenja jezikov: spletni jezikovni tečaji

Število ljudi, ki se želijo naučiti jezika na spletu, je v zadnjih petih letih močno naraslo, pričakuje pa se nadaljnja porast v naslednjem desetletju. Po navedbah poročila Meticulous Research, bi naj svetovni trg spletnega učenja jezikov do leta 2025 zrasel za 13,1 %.

Medtem ko ti podatki kažejo na rast števila ljudi, ki se želijo naučiti jezika, pa tudi kažejo, da se ljudje vse pogosteje odločajo za učenje jezika na spletu, namesto na tradicionalnih jezikovnih tečajih. Seveda je tukaj glavni razlog  korona, ki nas je vse primorala k izobraževanju in delu iz udobja domačega naslonjača ampak obstaja tudi nekaj drugih razlogov, zakaj prihaja do tega.

Večja digitalizacija

Največji razlog za vedno večjo priljubljenost spletnega jezikovnega tečaja je preprost: več ljudi zna uporabljati tehnologijo. Ker so pametni telefoni in pametna tehnologija v rokah večine prebivalstva, se ljudje počutijo bolj udobno, če stvari počnejo prek spleta. Stigme in miti o spletnem učenju jezikov in spletnem učenju na splošno začenjajo izginjati. 

Boljša spletna jezikovna tehnologija

Ne samo da se ljudje počutijo bolj udobno ob uporabi tehnologije, ampak tudi podjetja za učenje jezikov ponujajo boljše doživetje spletnega jezikovnega tečaja. Ker se je vedno več učencev želelo naučiti jezika na spletu, so jezikovna podjetja to opazila in vložila sredstva v ustvarjanje močnejših spletnih portalov za študente. To vključuje:

  • Načrtovanje učnih ur na spletu
  • Dobivanje podpore
  • Spremljanje napredka 
  • Dostop do učnega gradiva

Ugodne možnosti tečaja

Spletni jezikovni tečaji nudijo cenovno ugodnejšo možnost za večino učencev. Spletni jezikovni tečaji so na splošno cenovno bolj dostopni, obstajajo pa tudi ravni spletnih jezikovnih tečajev, ki jim omogočajo še bolj dostopne cene. S spletnimi jezikovnimi tečaji bodo študentom na voljo bolj samostojne možnosti, ki jim omogočajo dostop do gradiva za samostojno učenje. To ponuja zelo ugodno možnost za začetek učenja novega jezika. 

Prilagodljivi urniki pouka

Bolj kot kar koli drugega, je prilagodljivost spletnega jezikovnega pouka tisto, kar pritegne vse več učencev. Za razliko od tradicionalnih tečajev, ki zagotavljajo določeno število ur in urnikov pouka, spletni jezikovni tečaji nudijo vrsto možnosti. Zaradi narave učenja na spletu ti jezikovni tečaji omogočajo tudi učenje z različnih lokacij, kar omogoča učencem, da pouk izvajajo po svojem urniku.

Če želite izvedeti več o učenju jezika na spletu ali se prijaviti na spletni jezikovni tečaj, se obrnite na nas pri Berlitzu.

Informacije po telefonu

Pokličite nas na telefonsko številko

+386 80 23 36

Dosegljivi smo v delovnem času:

Ponedeljek - petek: 8.00 do 19.00
Sobota: 9.00 do 12.00

Berlitzeva jezikovna šola

Jezikovna šola Celje

Vrunčeva ulica 13

3000 Celje

Telefon: +386 1 433 13 25

Kontakt

Jezikovna šola Kranj

Župančičeva ulica 22

4000 Kranj

Telefon: +386 1 433 13 25

Kontakt

Jezikovna šola Ljubljana

Gosposvetska 2

1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 433 13 25

Kontakt

Jezikovna šola Maribor

Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6

2000 Maribor

Telefon: +386 2 229 4 229

Kontakt

Jezikovna šola Novo Mesto

Ulica talcev 3A

8000 Novo Mesto

Telefon: +386 1 433 13 25

Kontakt