• Natančno izmerite svoje jezikovno znanje

Berlitzeve stopnje znanja tujega jezika

Natančno izmerite svojo stopnjo znanja tujega jezika

Berlitz je razvil standardizirane stopnje znanja tujega jezika za vse jezike, ki jih poučujemo. Z oceno jezikovnega znanja določimo tečajnikove sposobnosti in stopnjo, ki je potrebna za doseganje zastavljenih ciljev. Ob koncu programa in pred prehodom na višjo stopnjo ocenimo tečajnikov napredek.

Berlitz stopnje

S klikom na puščice lahko drsite po Berlitzevih stopnjah znanja jezika.

Berlitzeve stopnje
1. stopnja – osnovna:

Znanje jezika zadostuje za komunikacijo na zelo omejen način; osnovno ustno in slušno razumevanje.

2. stopnja – osnovna:

Tečajniki imajo osnovno znanje jezika, ki je potrebno v omejenem obsegu za preproste, rutinske in pogoste naloge ter situacije.

3. stopnja – srednja:

Tečajniki obvladajo najbolj nezapletene komunikacijske naloge in rutinske socialne in delovne situacije. Sledijo lahko splošni vsebini pogovora o znani temi.

4. stopnja – srednja:

Na srednji zahtevnostni stopnji znajo tečajniki preoblikovati in združevati naučeno snov za izpolnjevanje svojih trenutnih komunikacijskih in učnih potreb. Razumejo informacije o znanih temah, postavljenih v kontekst, in zmorejo dlje časa sodelovati v pogovoru o čedalje večjem izboru splošnih tem.

5. stopnja – zgornja srednja:

Tečajniki lahko v omejenem obsegu začnejo, vzdržujejo in zaključijo večino rutinskih komunikacijskih nalog za osebne in delovne potrebe.

6. stopnja – zgornja srednja:

Tečajniki na zgornji srednji stopnji so usvojili osnove tujega jezika. Brez težav in spretno komunicirajo v številnih poklicnih in osebnih kontekstih, ter znajo to, kar želijo povedati izraziti na različne načine.

7. stopnja – višja:

Tečajniki tuj jezik že uporabljajo v bolj kompleksnih in zahtevnih pogovorih ter se z lahkoto pogovarjajo o večini tem po telefonu.

8. stopnja – višja:

Tečajniki na višji zahtevnostni stopnji učinkovito in primerno komunicirajo tudi pri zelo zahtevnih ustnih nalogah in situacijah, kot na primer pri vodenju sestanka. Zlahka sodelujejo v socialnih in poklicnih pogovorih ter se z lahkoto pogovarjajo o večini tem po telefonu.

9. stopnja – profesionalna:

Tečajniki učinkovito komunicirajo z raznim občinstvom o številnih znanih in novih temah, da izpolnijo večino osebnih, akademskih ali strokovnih potreb, vključno s takšnimi, ki zahtevajo izkušnje z javnim nastopanjem in kritičnim poslušanjem.

10. stopnja – profesionalna:

Tečajniki na profesionalni stopnji v celoti obvladajo tuj jezik. Razumejo in uporabljajo lahko vse jezikovne strukture ter besedišče, ki je po širini primerljivo besedišču večine izobraženih naravnih govorcev. Komunikacija je tekoča, primerna in dobro organizirana; ideje so jasno in razumljivo predstavljene.

Informacije po telefonu

Pokličite nas na telefonsko številko

+386 80 23 36

Dosegljivi smo v delovnem času:

Ponedeljek - petek: 8.00 do 19.00
Sobota: 9.00 do 12.00

Kontakt

* Obvezna polja: prosimo izpolnite

Berlitzeva jezikovna šola

Jezikovna šola Celje

Vrunčeva ulica 13

3000 Celje

Telefon: +386 1 433 13 25

Kontakt

Jezikovna šola Kranj

Župančičeva ulica 22

4000 Kranj

Telefon: +386 1 433 13 25

Kontakt

Jezikovna šola Ljubljana

Gosposvetska 2

1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 433 13 25

Kontakt

Jezikovna šola Maribor

Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6

2000 Maribor

Telefon: +386 2 229 4 229

Kontakt

Jezikovna šola Novo Mesto

Ulica talcev 3A

8000 Novo Mesto

Telefon: +386 1 433 13 25

Kontakt