• Natančno izmerite svoje jezikovno znanje

Berlitzeve stopnje znanja tujega jezika

Natančno izmerite svojo stopnjo znanja tujega jezika

Berlitz je razvil standardizirane stopnje znanja tujega jezika za vse jezike, ki jih poučujemo. Z oceno jezikovnega znanja določimo tečajnikove jezikovne sposobnosti in stopnjo, ki je potrebna za doseganje zastavljenih ciljev. Ob koncu jezikovnega programa in pred prehodom na višjo stopnjo učenja tujega jezika ocenimo tečajnikov napredek.

Berlitz stopnje

S klikom na puščice lahko drsite po Berlitzevih stopnjah znanja jezika.

Berlitzeve ravni znanja tujega jezika
1. stopnja – osnovna:

Na prvi stopnji znanja tujega jezika oz. osnovni ravni znanje jezika zadostuje za komunikacijo na zelo omejen način - gre za osnovno ustno in slušno razumevanje tujega jezika.

2. stopnja – osnovna:

Na drugi stopnji znanja tujega jezika, ki je še vedno osnovna raven, tečajniki imajo osnovno znanje jezika, ki je potrebno v omejenem obsegu za preproste, rutinske in pogoste naloge ter situacije.

3. stopnja – srednja:

Na srednji ali tretji stopnji tečajniki obvladajo najbolj nezapletene komunikacijske naloge in rutinske socialne in delovne situacije. Sledijo lahko splošni vsebini pogovora v tujem jeziku, o znani temi.

4. stopnja – srednja:

Na četrti in še vedno srednji zahtevnostni stopnji znajo tečajniki preoblikovati in združevati naučeno snov za izpolnjevanje svojih trenutnih komunikacijskih in učnih potreb. Razumejo informacije o znanih temah, postavljenih v kontekst, in zmorejo dlje časa sodelovati v pogovoru o čedalje večjem izboru splošnih tem.

5. stopnja – zgornja srednja:

Peta stopnja znanja tujega jezika ali zgornja srednja raven tečajnikom omogoča, da v omejenem obsegu začnejo, vzdržujejo in zaključijo večino rutinskih komunikacijskih nalog za osebne in delovne potrebe.

6. stopnja – zgornja srednja:

Tečajniki, ki so na zgornji srednji stopnji, so usvojili osnove tujega jezika. Brez težav in spretno komunicirajo v številnih poklicnih in osebnih kontekstih, ter znajo to, kar želijo povedati izraziti na različne načine.

7. stopnja – višja:

Na višji (sedmi stopnji) tečajniki tuj jezik že uporabljajo v bolj kompleksnih in zahtevnih pogovorih ter se z lahkoto pogovarjajo o večini tem tudi po telefonu.

8. stopnja – višja:

Tečajniki na osmi stopnji, ki sodi v višjo zahtevnostno raven, učinkovito in primerno komunicirajo tudi pri zelo zahtevnih ustnih nalogah in situacijah, kot na primer pri vodenju sestanka. Zlahka sodelujejo v socialnih in poklicnih pogovorih ter se z lahkoto pogovarjajo o večini tem po telefonu.

9. stopnja – profesionalna:

Tečajniki, ki so na deveti stopnji oz. profesionalni ravni znanja tujega jezika učinkovito komunicirajo z raznim občinstvom o številnih znanih in novih temah, da izpolnijo večino osebnih, akademskih ali strokovnih potreb, vključno s takšnimi, ki zahtevajo izkušnje z javnim nastopanjem in kritičnim poslušanjem.

10. stopnja – profesionalna:

Tečajniki na deseti in najvišji, že profesionalni stopnji, v celoti obvladajo tuj jezik. Razumejo in uporabljajo lahko vse jezikovne strukture ter besedišče, ki je po širini primerljivo besedišču večine izobraženih naravnih govorcev. Komunikacija je tekoča, primerna in dobro organizirana. Tečajniki svoje ideje jasno in razumljivo predstavljajo v tujem jeziku.

Informacije po telefonu

Pokličite nas na telefonsko številko

+386 80 23 36

Dosegljivi smo v delovnem času:

Ponedeljek - petek: 8.00 do 19.00
Sobota: 9.00 do 12.00

Berlitzeva jezikovna šola

Jezikovna šola Celje

Vrunčeva ulica 13

3000 Celje

Telefon: +386 1 433 13 25

Kontakt

Jezikovna šola Kranj

Župančičeva ulica 22

4000 Kranj

Telefon: +386 1 433 13 25

Kontakt

Jezikovna šola Ljubljana

Gosposvetska 2

1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 433 13 25

Kontakt

Jezikovna šola Maribor

Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6

2000 Maribor

Telefon: +386 2 229 4 229

Kontakt

Jezikovna šola Novo Mesto

Ulica talcev 3A

8000 Novo Mesto

Telefon: +386 1 433 13 25

Kontakt