• Naša ekskluzivna metoda poučevanja – Berlitz Metoda®

BERLITZ METODA® – EKSKLUZIVNA METODA POUČEVANJA TUJEGA JEZIKA

Naučite se tuji jezik hitro in z naravno lahkotnostjo s pomočjo Berlitz metode®

Berlitz metoda® predstavlja naraven način učenja tujega jezika. Ob svoji predstavitvi leta 1878 je ta intuitiven, pogovorni način poučevanja tujega jezika povzročil pravo revolucijo v svetu učenja tujih jezikov. Danes je naša preverjena in učinkovita metoda merilo kakovosti v panogi jezikovnih šol in jezikovnih tečajev. Berlitz metoda® je še vedno sodi v najvišji razred kakovosti jezikovnega izobraževanja in ostaja v bistvu našega pristopa k poučevanju tujih jezikov.

Berlitz metoda® vas uči tuji jezik na enak način kot ste se naučili svoj materni jezik

V skladu z Berlitz metodo® poteka vsa komunikacija med učno uro, tekom celotnega tečaja, v ciljnem tujem jeziku. Jezikovni učitelji so naravni govorci (native speakers) in uporabljajo pogovorni učni pristop, ki temelji na poslušanju in govoru. V okolju, v katerem ste tečajniki potopljeni v tuji jezik hitro razvijete sposobnost ustne komunikacije. Tudi začetniki jezikovnega tečaja znajo že po prvi učni uri tvoriti preproste stavke v tujem jeziku.

Razvoj spontanih odzivov

Naša metoda poučevanja je bila zasnovana za to, da bi tečajnikom omogočili govorjenje. Logika, ki je temu botrovala je bila, da se bodo učenci lahko naučili slovničnih pravil iz naučenega jezika, ne da bi nujno znali pojasniti pravila. Tečajniki se novega jezika učijo na enak način kot so se naučili svoj materni jezik – z naravno lahkotnostjo.

Samozavest pri uporabi tujega jezika

V središču Berlitz metode® učenja tujega jezika je maksimirano in aktivno sodelovanje tečajnikov. Samo z aktivnim govorjenjem lahko hitro komunicirate v tujem jeziku. Naši učitelji, ki so naravni govorci, so usposobljeni za to, da ustvarijo pozitivno in udobno učno okolje. Skrbijo za to, da ste tečajniki počutite samozavestno, da je raven tečaja primerna in da vzdušje v učilnici spodbuja komunikacijo v ciljnem jeziku.

6 ključnih načel Berlitz metode® poučevanja tujega jezika
1. Poglobitev v tuji jezik

Poglobitev v nov jezik in temu lastno kulturo vam omogoča, da se novega tujega jezika hitro privadite in naučite.

2. Vsebina jezikovnega tečaja po vaši meri

Učitelji tujega jezika izbirajo vsebine jezikovnega tečaja na podlagi vaših osebnih ciljev in ozadja. S tem zagotovijo, da pridobite jezikovne spretnosti, ki vam bodo koristile v vsakdanjem življenju in poslovnem svetu oz. ki so potrebne za doseganje vaših komunikacijskih ciljev.

3. Veliko časa, namenjenega govorjenju tujega jezika

Velika večina vašega časa tekom jezikovnega tečaja oz. z Berlitzevim učiteljem je namenjena govorjenju ciljnega jezika, kar povečuje stopnjo vaše absorpcije jezika in zmanjšuje inhibicije.

4. Ciljno učenje jezika

Berlitzevi učitelji tekom jezikovnega tečaja poiščejo primerno ravnotežje med izboljšanjem vašega tekočega govorjenja in razvoja točnosti izražanja.

5. Intuitivna slovnica

Namesto osredotočanja na delovne liste za slovnico, Berlitzevi učitelji vzbudijo intuitivni občutek za slovnico vašega ciljnega jezika preko govorjenja.

6. Prilagojeno učenje tujega jezika

Berlitzevi učitelji uporabljajo pomagala, ki ustrezajo načinu, s katerim se tuji jezik naučite največ. S tem bistveno povečajo vašo zmožnost izboljšanja vaših jezikovih spretnosti.

Informacije po telefonu

Pokličite nas na telefonsko številko

+386 80 23 36

Dosegljivi smo v delovnem času:

Ponedeljek - petek: 8.00 do 19.00
Sobota: 9.00 do 12.00

Berlitzeva jezikovna šola

Jezikovna šola Celje

Vrunčeva ulica 13

3000 Celje

Telefon: +386 1 433 13 25

Kontakt

Jezikovna šola Kranj

Župančičeva ulica 22

4000 Kranj

Telefon: +386 1 433 13 25

Kontakt

Jezikovna šola Ljubljana

Gosposvetska 2

1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 433 13 25

Kontakt

Jezikovna šola Maribor

Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6

2000 Maribor

Telefon: +386 2 229 4 229

Kontakt

Jezikovna šola Novo Mesto

Ulica talcev 3A

8000 Novo Mesto

Telefon: +386 1 433 13 25

Kontakt