• hitro učenje tujih jezikov

Hitro učenje tujih jezikov

Najhitrejša pot do napredka

Znanje tujih jezikov je neprecenljiva dodana vrednost. Odpira nam vrata v poslovne priložnosti, popestri eksotičen dopust, omogoči študij v tujini in nas splošno bogati. Žal natlačeni urniki, popoldanske dejavnosti, delo ki ga nesemo tudi domov in premnoge dejavnosti, narekujejo intenziven tempo življenja. Hitro učenje tujih jezikov je zato pametna in najpogosteje uporabljena metoda usvajanja tujega jezika, saj ne nudi le prihranka časa, temveč hkrati zagotavlja tudi visok nivo znanja. 

 

Brez angleščine skoraj ne gre

Znanje angleščine je danes že skoraj samoumevno. Študentje si težko predstavljajo študij brez poznavanja angleščine, saj je mnogo literature na voljo zgolj v angleškem jeziku. Izjemno pomembna je tudi poslovna angleščina, brez katere se v sodobnem poslovnem svetu skorajda ne da komunicirati. Vsaj osnovno poznavanje angleščine omogoča učinkovito delo z osebnim računalnikom, komunikacijo z morebitnimi tujimi partnerji in podobno. Od zaposlenih na višjih zaposlenih pa se danes pričakuje, da bodo v tujem jeziku, po navadi v angleščini, sposobni voditi prezentacije, izobraževanja in podobno. Tudi zasebno angleščino vse bolj uporabljamo. Že brskanje po spletu nudi veliko angleških vsebin ali vsebin, ki so prevajane v angleščino. Ste denimo kdaj prebrali knjigo v slovenskem prevodu in jo nato primerjali z izvirnikom? Poskusite, zabavno je.

 

Jezikovni tečaji – katero metodo izbrati

Podjetja, ki svoj kader cenijo in tudi vlagajo v njegovo znanje, svojim zaposlenim pogosto omogočijo jezikovne tečaje. Najsi gre za osvežitev znanja, ali za učenje poslovne angleščine oziroma katerega od drugih tujih jezikov, za osebno rast zaposlenega je ključno, da svoje znanje vsake toliko osveži in po potrebi nadgradi. V poplavi metod učenja tujih jezikov, je težko izbrati najustreznejšo jezikovno šolo, zato je pomembno, da za izvajalca izberemo jezikovno šolo, ki nudi pestro izbiro jezikovnih tečajev. Pomemben dejavnik je tudi prilagodljivost pri metodah učenja tujih jezikov, nekatere šole oziroma jezikovni centri, namreč nudijo najrazličnejše kombinacije tehnik učenja. Ključno pri odločitvi je, da poznate sposobnosti, želje in potrebe kadra. Učenje angleščine naj bo zabavno.

 

Prednostni naravnih govorcev in sistema Total Immersion®

Z več kot 140 letnimi izkušnjami s področja poučevanja tujih jezikov, je Berlitz vodilna jezikovna šola, ki jo bogati veliko znanja, pestra ponudba in izjemna fleksibilnost. Z razvejano mrežo jezikovnih centrov po vsej Sloveniji smo idealna izbira tudi za podjetja, ki imajo več podružnic. Hitro učenje tujih jezikov je pri Berlitzu odgovor na rastoče potrebe po znanju tujih jezikov na eni in pomanjkanjem časa na drugi strani. Med temeljne metode učenja tujih jezikov sodi vključevanje učiteljev, ki so naravni govorci. Tak način učenja je tečajnikom najbolj prijazen, saj učitelji z njimi skorajda ne komunicirajo v maternem jeziku, temveč v jeziku, ki ga poučujejo, namesto učenja suhoparnih slovničnih pravil pa pouk temelji na poslušanju in govoru.

Kadar se je potrebno priučiti poslovne angleščine, je hitro učenje tujih jezikov najboljša metoda. Osredotočeno in zgoščeno učenje je najbolj učinkovito, saj se boste v tem primeru »potopili« v jezik. Tako zlitje z jezikom je pri Berlitzu na voljo v programu Total Immersion®, kjer učitelji v ospredje postavijo vaše cilje. Z intenzivno jezikovno »kopeljo«, kompaktnim tečajem z 12 učnimi urami dnevno, boste v rekordnem času vaše znanje nadgradili in obvladali še tako velike izzive.

 

Nekaj trikov, da ostanete v formi

Poslovne angleščine se lahko lotite še bolj pretkano. Pretehtajte časovne zmogljivosti, potrebe in želje, potem pa pogumno pobrskajte po Berlitzevi pestri ponudbi. Če vam ob vsakodnevnih opravilih zmanjkuje časa, da bi znanje še utrjevali, izkoristite dano situacijo in jo popestrite z zabavno vsebino. Tukaj je nekaj trikov, s katerimi bo hitro učenje tujih jezikov še učinkovitejše:

  • Ste preutrujeni? Pomislite na to, kaj vas najbolj sprošča. Če je to tek v naravi, pojdite teči, nadenite si slušalke in prisluhnite posnetku naravnega govorca. Če radi preberete knjigo, posezite po izvirni angleški knjigi (pozanimajte se o težavnostni stopnji).
  • Ob jutranji kavi preberite blog v tujem jeziku, na radiu poslušajte novice iz poslovnega sveta, obiščite zanimivo spletno stran in se potrudite čim več razumeti...
  • Na spletu poiščite križanko na temo, ki se je želite naučiti in se pohecajte z izpolnjevanjem.
  • Zvečer si oglejte film s poslovno tematiko, ki vas zanima (izklopite podnapise)
  • Če poznate koga, ki je naravni govorec, ga povabite na kavico in čim bolj sproščeno poklepetajta.

Kateri koli način za hitro učenje tujega jezika boste izbrali, se zavedajte, da je vsaka jezikovna »nadgradnja« investicija v prihodnost. Ne jemljite je kot nujno zlo, temveč se potrudite, da boste v usvajanju novih veščin kar najbolj uživali. Tako pridobljeno znanje ne bo le zabavno, temveč tudi najbolj učinkovito.

Informacije po telefonu

Pokličite nas na telefonsko številko

+386 80 23 36

Dosegljivi smo v delovnem času:

Ponedeljek - petek: 8.00 do 19.00
Sobota: 9.00 do 12.00

Berlitzeva jezikovna šola

Jezikovna šola Celje

Vrunčeva ulica 13

3000 Celje

Telefon: +386 1 433 13 25

Kontakt

Jezikovna šola Kranj

Župančičeva ulica 22

4000 Kranj

Telefon: +386 1 433 13 25

Kontakt

Jezikovna šola Ljubljana

Gosposvetska 2

1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 433 13 25

Kontakt

Jezikovna šola Maribor

Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6

2000 Maribor

Telefon: +386 2 229 4 229

Kontakt

Jezikovna šola Novo Mesto

Ulica talcev 3A

8000 Novo Mesto

Telefon: +386 1 433 13 25

Kontakt