Jezikovni tečaji Programi za otroke Poslovni seminarji Prevajanje in lektoriranje Testing O podjetju Kupi Online
 
Tradition

Tradicija jezikovne šole Berlitz

130-letni razvoj jezikovne šole  Berlitz je imenu Berlitz prinesel izkušnje, tradicijo in uspeh.

Jezikovna šola Berlitz

Centri jezikovne šole Berlitz
Danes so centri Berlitzeve jezikovne šole  delujoči v velikem številu po celotni zemeljski obli. Kar 550 jih je skupaj; 118  v Aziji, 100 v Južni Ameriki, 119 v Severni Ameriki in Kanadi, 212 pa v Evropi  in na bližnjem Vzhodu. V Sloveniji imamo 5 centrov v večjih slovenskih mestih: Ljubljana,  Maribor, Celje, Kranj, Novo Mesto. Centri jezikovne šole Berlitz se ponašajo in  uspevajo z edinstveno Metoda učenja jezikovne šole Berlitz metodo učenja, ki  se je razvila s pomočjo "zasilne rešitve" in se kasneje oblikovala po potrebah  popotnikov in uporabnikov. 

Začetki jezikovne šole Berlitz
Začetki jezikovne šole  Berlitz segajo v leto 1877, ko je Maximilian Berlitz moral zaradi  bolezni svoje poučevanje francoščine prepustiti mlademu Francozu, ki ni znal  niti besedice angleško. V nuji je mlademu francoskemu asistentu naročil, naj  pomen novih besed pojasnjuje s pomočjo kretenj in dejanj. Po šestih tednih  okrevanja se je s strahom pred popolnim razočaranjem njegovih učencev vrnil v  učilnico in presenečeno ugotovil, da je tradicionalno metodo  "slovnica-prevajanje" nadomestila razigrana izmenjava vprašanj in odgovorov

Poučevanje tujih jezikov
Zasilna rešitev"  poučevanja torej temelji na poučevanju tujega jezika brez prevajanja in z učitelji, ki jim je tuji jezik njihov materin jezik.

Zgodovina Berlitzeve jezikovne šole

V prvih 50ih letih od ustanovitve Berlitzeve jezikovne šole  leta 1878 se je Berlitz metoda poučevanja tujih jezikov razvijala glede na potrebe velikih družb, ki so želele svoje  priseljene strokovne delavce in njihove družine hitro vklopiti v delovni proces  in delovanje v novem okolju. 10 let po ustanovitvi jezikovne šole Berlitz se je  odprl prvi center v Evropi in sicer v mestu Berlin, kar predstavlja  začetek hitre rasti centrov po Evropi med leti 1900 in 1944. V sedemdesetih  letih prejšnjega stoletja se je uveljavilo multimedijsko učno gradivo,  kasneje pa sta se zgodili še dve združitvi Berlizeve jezikovne šole z večjimi družbami in tako je jezikovna šola Berlitz postala še vplivnejša v svojem  delovanju po celotnem svetu.

Kakovost jezikovne šole Berlitz
Kakovost Berlitzeve jezikovne šole lahko občutimo na vseh področjih učenja tujega jezika. Učitelji,  ki so naravni govorci jezika, so izurjeni tako, da se nenehno usposabljajo v didaktičnih metodah in metodah poučevanja, osredotočeni so na  prakso in sestavljajo učni načrt na podlagi najnovejših izsledkov raziskav.  Poleg delovnega zvezka se pri poučevanju uporablja raznoliko in praktično  učno gradivo, ki je vedno zanimivo, saj vsebuje najnovejše teme iz  vsakodnevnega življenja in poslovnega sveta: Avdio CD, vaje na internetu in  Revija English Passport. Kakovost in uspešno delovanje v skladu z  najvišjimi standardi poslovne prakse Berlitzeve jezikovne šole potrjuje  certifikat ISO 9001:2008.

Danes je poleg  dejanskega znanja uporabe tujega jezika pomemben tudi certifikat oziroma spričevalo o znanju, ki ga je potrebno priložiti ob iskanju službe, v primeru študija v tujini ali za pridobitev nekaterih štipendij. Po zaključenem obdobju  učenja tujega jezika v Berlitzevi jezikovni šoli prejmete potrdilo o osvojeni stopnji znanja tujega jezika.

V jezikovnih  centrih Berlitzeve jezikovne šole se lahko učite  skoraj vsakega svetovnega jezika. Redno poučevanje poteka za

Tečaj angleščine

Tečaj nemščine 

Tečaj francoščine

Tečaj španščine

Tečaj italijanščine
 
Za vse ostale  jezike vam v centrih Berlitzeve jezikovne šole po dogovoru priskrbijo  učitelja.

Jezikovni  tečaji so v centrih  jezikovne šole Berlitz organizirani kot individualno učenje tujih jezikov, skupinski tečaj tujih jezikov, tečaji tujih jezikov za podjetja, učenje tujih jezikov v  tujini, na voljo pa je tudi virtualno učenje tujih jezikov.

V sklopu posameznih  programov lahko izbirate med kar šestimi različnimi programi,  ki so zasnovani tako, da lahko potrebe in želje zadovolji vsakega  posameznika.

Za učenje jezika nikoli ni prepozno, je pa lažje in tudi bolj zabavno, če se s tujim  jezikom spoznamo skozi lahkotno igro že kot otroci. Zato so otrokom poleg osnovnih programov  učenja namenjeni tudi programi jezikovnih počitnic in mednarodnih taborov, ki so lahko jezikovni ali vodstveni. Za več informacij pokličite na brezplačno številko 080 23 36 in se nam  pridružite! Veselimo se druženja in učenja z vami.

Berlitzeva časovna premica na kratko: izvedite več o mejnikih Berlitzeve 130-letne zgodovine.

Za več podrobnosti o posameznih mejnikih držite kazalec miške na relevantnem datumu.

Časovna premica:

 
Nastavitve piškotkov

Se zanimate za enega od naših programov ali storitev?

DA NE