Jezikovni tečaji Programi za otroke Poslovni seminarji Prevajanje in lektoriranje Testing O podjetju Kupi Online
 
Berlitz

Tečaj nemščine

NEMŠČINA

Spada med zahodno germanske jezike in hkrati spada med največje svetovne jezike - govori jo kar 140 milijonov ljudi. Poleg angleščine je tudi najbolj razširjen jezik v Evropski uniji, saj jo kot materni jezik govori kar četrtina prebivalstva. Učenje nemščine pa je še kako živo tudi izven meja Evrope, predvsem v Združenih državah Amerike in na Japonskem. Deli se na dve narečni skupini:

 • Nizka (brez germanskih soglasnikov)
 • Visoka obdržala germanske soglasnike)

ZGODOVINA

Sprva so, okoli leta 1000, so jo govorili na področju današnje Francije, potem pa se je začelo učenje nemščine in jezik vedno bolj širiti proti severu. Za širjenje nemščine je najbolj zaslužna nemška vzhodna kolonizacija. Skozi stoletja se je vedno bolj širila in najbolj razširjeno jezikovno področje je imela ob začetku dvajsetega stoletja. Hkrati pa je učenje nemščine proti koncu tega stoletja doživela tudi spremembo, saj se je v jezik postopoma uvedel nov pravopis.


MEDNARODNI IZPITI / JAVNO VELJAVNI CERTIFIKATI

Čeprav ni tako razširjen jezik kot angleščina, določene inštitucije in države pričakujejo določeno znanje - v primerih nove zaposlitve, študija ali preselitve v tujo državo.

Pri Belitzu imamo na voljo učenje nemščine oz. tečaj nemščine za priprave na naslednje izpite in certifikate:

 • Start Deutsch 2
 • Fit in Deutsch 1
 • Fit in Deutsch 2
 • Zertifikat Deutsch für Jugendliche
 • Zertifikat Deutsch
 • Zertifikat Deutsch für den Beruf
 • Goethe-Zertifikat B2
 • Goethe-Zertifikat C1
 • Prüfung Wirtschaftsdeutsch
 • Zentrale Oberstufenprüfung
 • TestDaF

Pri Berlitzu se lahko učite nemščine z različnimi programi - individualni, skupinski, online izobraževanje, programi za podjetja, delavnice itd.

Skupinsko učenje nemščine

Individualni program - za vse, ki se jim zdi pomembno, da se učenje nemščine oz. sam program popolnoma prilagodi njihovim željam.

Oblike individualnih programov:

Total Immersion®
Individualen program Premium
Individualen program Express in Classic
Berlitz Royal

Skupinski program - za tiste, ki se vam zdi učenje nemščine v skupini bolj ustrezno, napredek pa je hiter in konstanten.

Oblike skupinskih programov:

Skupina 4-6 udeležencev


Programi za podjetja - v poslovnem svetu je tudi ključnega pomena, zato ima izredni pomen za sam uspeh podjetja. Nudimo učenje nemščine za vse sektorje poslovanja.

Oblike skupinskih programov:

Skupine za podjetja - Premium
Skupine za podjetja - Express in Classic
Berlitz Workshops

Online izobraževanje - za vse, ki se želijo udeležiti tečaja nemščine in se jezika naučiti, pa so omejeni s časovno ali prostorsko stisko.

Berlitz Virtual Classroom - učenje nemščine za vse, ki si želijo prilagodljivo interaktivno učenje, hkrati pa imajo tudi osebni stik z učiteljem.

Program je dostopen v treh različicah:

BVC Individualen pouk
BVC Trening za podjetja
BVC Učenje v skupini


Učenje nemščinev tujini - zakaj ne bi izkusili učenja v pristnem okolje nekje, kjer velja za materni jezik, hkrati pa spoznavate tujo državo. Sam tečaj nemščine je popolnoma prilagojen vašim željam. Več informacij...

Nemški tečaji učenje nemščine

Programi za otroke in jezikovne počitnice - za tečaj nemščine ni nikoli prezgodaj, zato imamo za učenje nemščine pri Berlitzu prav posebne programe za otroke. Učenje poteka skozi igro in na zanimiv način, tako da gre hkrati tudi za zabavo. Ure so zanimive, privlačne in izključno v nemškem jeziku.

JEZIKOVNI TEČAJI BERLITZEVE JEZIKOVNE ŠOLE:

Tečaj angleščine (učenje angleščine)

Tečaj nemščine (učenje nemščine)

Tečaj francoščine (učenje francoščine)

Tečaj španščine (učenje španščine)

Tečaj italijanščine (učenje italijanščine)

Tečaj ostalih jezikov

 
Kontaktirajte izobraževalni center v vaši bližini
 
 
Nastavitve piškotkov

Se zanimate za enega od naših programov ali storitev?

DA NE